logo or-ha chim color
חיפוש
  • דף הבית
  • השידור החי
  • אודות
  • מרן ראש הישיבה
    • שיעורים בוידאו
  • המדור השבועי
    • מאן דאמר
    • אור הפרשה
    • משל לחיים
    • חנוך לנער
    • הנהגה ושלום בית
    • הסיפור השבועי
  • תולדות אור החיים הקדוש
  • צור קשר
  • חנות אור החיים
  • תרומה לישיבה
תפריט
  • דף הבית
  • השידור החי
  • אודות
  • מרן ראש הישיבה
    • שיעורים בוידאו
  • המדור השבועי
    • מאן דאמר
    • אור הפרשה
    • משל לחיים
    • חנוך לנער
    • הנהגה ושלום בית
    • הסיפור השבועי
  • תולדות אור החיים הקדוש
  • צור קשר
  • חנות אור החיים
  • תרומה לישיבה
בית מגזין בריאות

אחת ולתמיד – שמן קנולה או שמן זית?

שתף באמצעות Facebookשתף באמצעות Twitter

נושא זה מצוי בויכוח מתמיד והגיע הזמן לתשובה סופית. מי מהם עדיף? מי בריא יותר? גם לטיגון ובישול? וממה בכלל עשוי שמן קנולה?

הויכוח הזה נמשך כבר מספר שנים וגורם לנו לבלבול רב- מי בריא יותר, שמן קנולה או שמן זית? רבים מניחים כי שמן הזית בריא יותר. האמנם?
בנוסף לכך, שני השמנים מכילים מגוון סוגי שמן בריאים. אז מה התשובה? בואו ונחליט.

שמן זית
מופק ע"י סחיטה של זיתים, שיטה טבעית ללא צורך בממיסים או בחימום. תהליך זה מכונה "כבישה קרה". למעשה, הוא השמן היחיד שמופק בתהליך טבעי לחלוטין.

שמן זית ירוק- נחשב איכותי יותר, הופק על ידי זיתים שטרם הבשילו לחלוטין ומכיל יותר נוגדי חמצון וטעמו חזק.
שמן זית צהוב- הופק על ידי זיתים בשלים וטעמו עדין יותר.

שמן הזית מכיל ויטמין E וחומצות שומן אשר כ- 80% מהן מהוות החומצה אולאית וחומצת שומן חד בלתי רוויה.
מעוניינים לצרוך שמן זית איכותי? שימו לב כי אתם רוכשים שמן זית כתית מעולה בלבד.

יתרונותיו:
– מפחית סיכונים למחלות בכלי הדם, סכרת, סרטן, אסתמה ומחלות לב.
– מונע תהליכים המפתחים אלצהיימר.
– ממית תאים סרטניים.
– מוריד כולסטרול באמצעות השומן החד בלתי רווי הנמצא בו.

שמן קנולה מזוכך
מופק מזרעי לפתית ולא מקנולה כמו שאולי חשבתם. קנולה הוא אינו צמח ולא ניתן להפיק ממנו שמן אלא סה"כ ראשי תיבות CANadian Oil Low Acid ("שמן קנדי בעל רמות נמוכות של חומצה") סוג שמן שפותח בקנדה.
על מנת להסיר ריחות וטעמי לוואי ולהביא לצלילותו של השמן, תהליך הפקתו נעשה ע"י חימום, בשימוש בזיכוך ובממיס. תהליך זה פחות בריא מתהליך הפקת שמן הזית.

שמן קנולה מכיל 10% חומצת שומן חיונית, אותה גופנו לא מצליח לייצר בעצמו, היא מקבוצת אומגה 3 ומכונה- אלפא לינולית. בהשוואה ל- 1% המצוי בשמן זית.
כמות החומצה האולאית בשמן קנולה מציבה אותו במקום השני מכל סוגי השמנים – אחרי שמן הזית.

יתרונותיו:
– מעניק לגוף כמות גבוהה של אומגה 3 מהצומח.
– מהווה פתרון בצריכת כמות גבוהה של שומן חד בלתי רווי עבור מי שלא אוהב שמן זית.

אז מי עדיף?
לתיבול ובישול- שמן זית כתית מעולה.
לטיגון- שניהם בטוחים ועדיפים באותה מידה. (כל עוד אינכם שורפים אותם).


טוב לדעת:
– כפית שמן מכל סוג מכילה 45 קלוריות ו־5 גרם שומן, כך שאין הבדל קלורי בין שני סוגי השמנים.
– ישנם מאכלים שטעמם יכול להפגם ע"י שימוש בשמן זית – חביתות, שניצלים, מאפים וכדומה.

תגים: טיגון בריאשמן זיתשמן קנולה
Advertisement Banner
כרגע מנגן

15 פרשת בא תשפא

15 פרשת בא תשפא

VOD

15 חובות הלבבות תשפא

VOD

14 פרשת וארא תשפא

VOD

14 חובות הלבבות תשפא

VOD

13 פרשת שמות תשפא

VOD

13 חובות הלבבות תשפא

VOD

12 פרשת ויחי תשפא

VOD

11 פרשת ויגש תשפא

VOD

12 חובות הלבבות תשפא

VOD

11 חובות הלבבות תשפא

VOD

10 פרשת מקץ תשפא

VOD

10 חובות הלבבות תשפא

VOD

פורסם לאחרונה

VOD

הרה"ג שי פרי – הכספת של ביל גייטס

על ידי אור החיים
0

חידושים קצרים ופרפראות מאת הרה"ג שי פרי שליט"א - ראש ישיבת "החיים לדוד" עין הים חיפה

קרא עוד

15 פרשת בא תשפא

הרה"ג שי פרי – פרשת בא

האדמור מצאנז

תרומה לישיבה

הקודם הבא

Add New Playlist

שינוי גודל גופנים
Accessibility by WAH