אין על הבחש הבוכרי. זה או לאהוב אותו או ממש לא. אבל לדעתי, זה הוא אחד המאכלים הטעימים ביותר שישנם בכלל!
מצרכים (10 מנות):
- 5 כוסות אורז עגול
- 7.5 כוסות מים (אותה כוס שהשתמשנו בה למדידת האורז)
- 4 חבילות כוסברה קצוצה
- 3 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
- 600 גרם בשר קצוץ (או טחון גדול)
- 1/4 כוס שמן
- כף שטוחה מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצל החתוך בשמן עד להזהבה קלה בלבד (!).
- מוסיפים את הבשר ומטגנים כ-25 דקות תוך כדי ערבוב (שלא יווצרו גושים).
- מוסיפים 7.5 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים מלח ופלפל שחור.
- מוסיפים את הכוסברה הקצוצה.
- שוטפים את האורז, מסננים ומוסיפים.
- מבשלים על אש גבוהה כ- 10 עד 15 דקות ללא מכסה, עד לאידוי רוב המים. מערבבים מידי פעם.
- לאחר שרוב המים התאדו, מכסים את הסיר ומעבירים לאש נמוכה מאד (על הכירה הקטנה), ומבשלים עוד כ- 20 דקות.
- מוזגים לצלחות ונהנים מהתוצאות.
- אפשר להגיש עם עגבניות טחונות.
שדרוגים:
ניתן להוסיף ולטגן עם הבשר כ- 200 גרם טחול עוף. אל תיבהלו. זה טעים – משהו משהו!