אורז השף

אורז השף

קיבלנו פה מתכון לאורז הכי טעים שאכלתם בחייכם. תוספת מדהימה למנת בשר.

החומרים ל 5 סועדים:

  • 2 כוסות אורז יסמין ברור
  • 1 בטטה בינונית מגורדת בפומפיה גסה
  • 2 גזרים בינוניים מגורדים בפומפיה גסה
  • 1 בצל גדול מגורד בפומפיה גסה
  • 2 עלי סלרי עם הגבעולים מגורדים בפומפיה גסה
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 1 כפית ציר בקר או אבקת מרק בקר
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל לבן
  • 1 כפית כורכום
  • 3 כוסות (750 מ”ל) מים

אופן ההכנה:

  1. בסיר נפרד מכניסים את המים עם ציר הבקר, מלח, פלפל לבן וכורכום ומרתיחים. טועמים לבדיקת טעם ומשפרים במידת הצורך.
  2. בינתיים, מטגנים את כל הירקות בשמן טיגון קל מאד (לא להזהיב).
  3. מוסיפים את 2 כוסות האורז תוך כדי ערבוב מתמיד, ומטגנים עד שהאורז חם.
  4. מוסיפים את הרוטב הרותח על האורז ומערבבים.
  5. מבשלים כ- 25 עד 30 דקות על אש קטנה.
  6. מגישים חם.

בתיאבון.

המתכון – באדיבות השף ניסים אברג’ל – אתר המתכונים גרפוד