הלחם המפורסם – עכשיו בהישג ידכם. הכנה ביתית ללחם הזה שצריך לאכול אותו רק (!) כשהוא טרי וחם.
החומרים (2 ככרות):
- 1/2 2 כוסות קמח לבן
- 1 כוס מים פושרים מעט
- 1 כפית סוכר לבן
- 1 כפית מלח
- 1/2 1 כפיות שמרים יבשים
- 1 חלמון ביצה
- 1 כף מים
אופן ההכנה:
- מערבבים האת השמרים ואת הסוכר בכוס המים עד להמסה.
- בקערת לישה במיקסר, שמים את הקמח, את המים עם השמרים ומלח, ומפעילים כ 10 דקות על מהירות נמוכה.
- משמנים קערה בכל דפנותיה, ומניחים את הבצק פנימה. מכסים בניילון ומתפיחים כ 30 דקות.
- מכים קלות על הבצק כולו להוצאת האויר. משטחים משטח עבודה בקמח.
- מוציאים את הבצק ומרדדים אותו לעיגול גדול בקוטר של כ 40 ס"מ. עם סכין, חוצים את הבצק לשני חצאים שווים.
- מגלגלים את הבצק מהקצה החיצון אל הקצה הפנימי שלי, תוך כדי גלגול קימה ואחורה כדי להצמיד היטב את הבצק, ואת הדפנות שלו.
- משמנים נייר אפייה בתבנית, ומניחים את הככרות במרחק אחד מהשני. חורצים בעזרת סכין חריצים אלכסוניים קטנים ברוחב הבצק. מכסים במגבת ומתפיחים כ 30-40 דקות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- טורפים מעט את חלבון הביצה עם כף המים ומורחים על הככרות מלמעלה היטב.
- אופים את הבאגט כ 20-30 דקות (עד שמשחים מעט).