מתכון ללחם באגט צרפתי

הלחם המפורסם – עכשיו בהישג ידכם. הכנה ביתית ללחם הזה שצריך לאכול אותו רק (!) כשהוא טרי וחם.

החומרים (2 ככרות):
אופן ההכנה:
  1. מערבבים האת השמרים ואת הסוכר בכוס המים עד להמסה.
  2. בקערת לישה במיקסר, שמים את הקמח, את המים עם השמרים ומלח, ומפעילים כ 10 דקות על מהירות נמוכה.
  3. משמנים קערה בכל דפנותיה, ומניחים את הבצק פנימה. מכסים בניילון ומתפיחים כ 30 דקות.
  4. מכים קלות על הבצק כולו להוצאת האויר. משטחים משטח עבודה בקמח.
  5. מוציאים את הבצק ומרדדים אותו לעיגול גדול בקוטר של כ 40 ס"מ. עם סכין, חוצים את הבצק לשני חצאים שווים.
  6. מגלגלים את הבצק מהקצה החיצון אל הקצה הפנימי שלי, תוך כדי גלגול קימה ואחורה כדי להצמיד היטב את הבצק, ואת הדפנות שלו.
  7. משמנים נייר אפייה בתבנית, ומניחים את הככרות במרחק אחד מהשני. חורצים בעזרת סכין חריצים אלכסוניים קטנים ברוחב הבצק. מכסים במגבת ומתפיחים כ 30-40 דקות.
  8. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  9. טורפים מעט את חלבון הביצה עם כף המים ומורחים על הככרות מלמעלה היטב.
  10. אופים את הבאגט כ 20-30 דקות (עד שמשחים מעט).
Exit mobile version