המרק הצרפתי הידוע, המוצלח ביותר שתכינו. מהיר וקל הכנה.
החומרים (4 מנות):
- 3/4 חבילת חמאה
- 2 כפות שמן זית
- 4 כוסות בצל קצוץ או חתוך לעיגולים
- 5 כוסות מרק בטעם בשר או עוף (פרווה!)
- 1 כפית תימין יבש
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
- 8 פרוסות לחם בגט צרפתי או קרוטוני לחם
- 4 פרוסות גבינת עמק או גבינה חצי קשה אחרת
- 2 פרוסות של גבינת אמנטל
- 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
- בסיר עמוק, חממו על אש גבוהה את החמאה ואת שמן הזית, עד להמסה.
- הכניסו את הבצל וערבבו אותו. הניחו לו להתבשל כ 10 דקות.
- הוסיפו את המרק בטעם בשר, התימין, מלח ופלפל שחור וערבבו. בשלו את המרק כ 30 דקות.
- חממו את התנור לגריל.
- מזגו את המרק לקערות מרק אישיות. מניחים 2 פרוסות בגט מעל כל קערית מרק, מניחים מעל פרוסת גבינת עמק, 2 פרוסות גבינת אמנטל, ומפזרים מעל מעט גבינת פרמזן.
- מכניסים לתנור למספר דקות בגריל עד שהגבינות נמסות.