עוף ברוטב עסיסי ודביק, טעים ונפלא מאד. הכינו כמות גדולה כדי שיספיק לכולם (ולא רק לכם…).
החומרים (6 מנות):
- 1/2 1 ק"ג כנפי עוף
- 1 ביצה טרופה קלות
- 1 כוס קמח
- 1/2 חבילה מחמאה
לרוטב:
- 3 כפות רוטב סויה
- 3 כפות מים
- 1 כוס סוכר לבן
- 1/2 כוס חומץ (רצוי לבן)
- 1 כפית אבקת שום או 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה:
- מנקים ושוטפים את כנפי העוף ומייבשים בנייר סופג. כדי לחתות את הכנפיים לני חלקים.
- שמים את הביצה הטרופה בצלחת אחת ואת הקמח בצלחת שניה, וטובלים את כנפי העוף מסביב במעט ביצה, וטובלים היטב בקמח.
- מחממים את המחמאה במחבת גדולה ועמוקה ומטגנים את הכנפיים על אש גבוהה משני הצדדים, עד שנעשים זהובים.
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
- שמים נייר כסף על תבנית אפייה ומסדרים את הכנפיים מעל.
- בקערה נוספת מכניסים את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב עד להמסת כל המרכיבים.
- יוצקים את הרוטב בצורה שווה על הכנפיים והופכים את הכנפיים מצד לצד לכיסוי מלא של הרוטב עליהם.
- מכניסים לאפייה בתנור למשך 30-45 דקות כשמידי פעם עם מברשת, מורחים את הרוטב הניגר על הכנפיים. הכנפיים מוכנות כשהם נעשות שחומות.
- מגישים חם.