תפוחי עץ

תפוחי עץ

האם ידעתם שלתפוחים יש עוד מגוון יתרונות ותפקידים שנעים בין מניעת בחילות ואלרגיות, ועד לפתיחת סתימה בצנרת הבית שלכם?

בין גלגוליו השונים – מפרי לרסק ועד לחומץ תפוחים – הכירו  שימושים מפתיעים ונפלאים של תפוחי עץ.

בבריאות

טיפול בכאבי ראש

אם אתם סובלים מכאבי ראש ומיגרנות, אתם בוודאי חווים חוסר נוחות ותחושת מטרד שעלולים ללוות אתכם לזמן קצר או באופן קבוע ומתמשך. גם אם אתם נזקקים לתרופות משככות כאבים כדי להקל על סבלכם, בפעם הבאה שתחושו בתסמיני הכאב, נסו קודם להריח תפוח ירוק. על פי מחקר שנערך בנושא מתברר כי אנשים שאוהבים את ריחם של תפוחים ירוקים חווים הקלה בכאב המיגרנות שלהם ברגע שהם מריחים אותם.

מניעת בחילות

אנשים רבים ובעיקר ילדים סובלים מתחושת בחילה בזמן נסיעה ברכב או באוטובוס ונאלצים לוותר על חוויות המצריכות נסיעות ארוכות, או ליטול כדורים שימנעו את התחושה המטרידה. בפעם הבאה שאתם מתארגנים בחשש לקראת נסיעה, נסו לאכול תפוח ירוק אחד. גם נשים לפני לידה הסובלות מבחילות הבוקר שמכבידות עליהן, יכולות להיעזר בתפוח לא מקולף, להקלה על התחושה הקשה.

מניעת אלרגיות

תפוחים מכילים כימיקל הקרוי קוורצטין, שעוזר למערכת החיסון להגביל את כמות ההיסטמינים שהגוף משחרר מהתאים בזמן תגובה אלרגית. אנשים שסובלים מאלרגיות נוטלים לרוב כדורים אנטי-היסטמינים, כדי להגביל את התגובה האלרגית שלהם, בעוד שהם בהחלט יכולים לנסות את האנטי-היסטמין של הטבע – תפוח העץ.

במטבח

מניעת סוכר חום מלהתגבש

מי שמשתמש בסוכר חום, יודע כי הוא נוטה להתגבש ולהתמצק ומאבד מהגרגריות שבו. כדי למנוע מכך לקרות, שימו חתיכת תפוח בפיסת בד קטנה והוסיפו אותו למיכל או קופסת הסוכר החום שלכם. התפוח יעלה את רמת הלחות במיכל, וימנע מהגרגרים להתגבש יחדיו.

שימור מאכלים אפויים

לחמים ועוגות נוטים להתייבש במהירות גם כאשר הם נשמרים במיכל סגור. טריק זול ופשוט למניעת התייבשותם הוא להניח חצי תפוח במיכל האחסון בו אתם שומרים לחם ומאפים. אינכם חייבים להשתמש בתפוח שלם שתחתכו במיוחד עבור מטרה זו, כי גם תפוח שהושאר חצי אכול או שטעמו לא קסם לכם יעשה את העבודה.

המתקה טבעית של מאכלים

תפוחים הם תחליף נפלא לסוכר, היות והם מוסיפים טעם קליל וייחודי לאוכל מבלי להכביד ולהשתלט על כל טעמיו. תפוחים מכילים פרוקטוז – ממתיק בריא יותר מסוכר לבן או מממתיקים מלאכותיים, ולכן כדאי ורצוי להשתמש ברכז תפוחים טבעי וללא חומרים משמרים כתחליף לסוכר במתכונים האהובים עליכם.

תיקון מנה שהומלחה יתר על המידה

אם יצא לכם להכין תבשיל נפלא עליו עמלתם זמן ארוך, וברגע של חוסר תשומת לב המלחתם אותו יתר על המידה – אל תשליכו את האוכל לפח הזבל ואל תחשבו על ההסברים שתתנו לטועמים. כל שעליכם לעשות כדי לתקן תבשיל שהומלח מעבר לצורך הוא להוסיף לו כמה חתיכות תפוח, שיספגו את המליחות מבלי לפגום בטעם המנה.

זירוז הבשלת פירות

תפוח העץ פולט חומר הקרוי אתילן – סוג של גז העשוי מחומצות אמינו וגורם להבשלה מהירה יותר של פירות. לכן, אם יש לכם אבוקדו ובננות קשים שאתם רוצים לזרז את הבשלתם, הניחו תפוח לידם והוא כבר יעשה את העבודה.

ניקוי כללי לבית

במקום להשתמש בחומרי ניקוי תעשייתיים עמוסים בכימיקלים, למה שלא תנסו להכין חומר ניקוי יעיל, מחטא וריחני – שמורכב בעיקרו מתפוחים. כל שעליכם לעשות הוא לערבב כמות שווה של חומץ תפוחים עם מים, לשפוך את התמיסה לבקבוק תרסיס, וקיבלתם חומר ניקוי טבעי ובטוח.

פתיחת סתימות בצנרת

כדי לפתוח סתימות בצנרת הבית, הימנעו משימוש בחומרים כימיקליים מסוכנים שיתססו בצנרת שלכם ועלולים לגרום נזק חמור במקרה שיגיעו במגע עם עורכם החשוף. במקום, ערבבו חצי כוס סודה לשתייה עם כוס של חומץ תפוחים ושפכו את הנוזל לצנרת הסתומה שלכם. התוצאה תהיה יותר יעילה ופחות מסוכנת עבורכם.

השארת תגובה