פסטה היא מנה שעוברת לנו בדרך כלל תוך כדי לעיסה. מרגיעה ילדים ומבוגרים רעבים – כאחד. אבל הפסטה הזו היא קצת יותר מזה – אפשר ממש להתענג עליה.
את המתכון המעניין הבא שיש בו שילוב טעמים אסייתים עם תבלין הקייג'ון האמריקאי קיבלנו באדיבות אתר המתכונים גרפוד.
זמן ההכנה: 40 דקות
המרכיבים (8 מנות):
לפסטה:
- 800 גרם פסטה ארוכה
- 2 כפות שמן קנולה
- מים
לרוטב הפסטה:
- 6-8 עגבניות קלופות
- 8-10 עלי בזיליקום טריים
- 1 גמבה גדולה קצוצה דק מאד (אפשר במעבד מזון)
- 3 כפות שמן זית
- 6-8 שיני שום כתושות
- 1 כף תבלין קייג'ון
- 1 כף אורגנו יבש
- 1/2 1 כפיות מלח
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 3 כפות רסק עגבניות
לשעועית הירוקה:
- 2 כפות שמן זית
- 4-5 שיני שום פרוסות
- 400 גרם שעועית ירוקה קפואה או טרייה
- 2 כפות רוטב תריאקי
- 2 כפות רוטב סויה
- 1/2 כף אבקת מרק פרווה בטעם עוף
- 1/4 כוס מים רותחים
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל לבן
לקישוט:
- 250 גרם גבינה בולגרית (או אחרת שתרצו) מגוררת
אופן ההכנה:
הפסטה:
- בשלו את הפסטה אל-דנטה ע"י הכנסה למים רותחים עם שמן הקנולה ובישול כ 8-10 דקות. סננו אותה והניחו בצד.
רוטב הפסטה:
- בינתיים, טחנו במעבד מזון או בבלנדר את העגבניות והבזיליקום היטב.
- בסיר רחב, חממו את שמן הזית והכניסו את השום. טגנו למספר שניות בודדות (שלא ישרף). הוסיפו את הגמבה הקצוצה וטגנו כדקה תוך כדי ערבוב.
- הוסיפו את העגבניות שטחנו, את התבלינים ואת רסק העגבניות. במידה והרוטב סמיך מידי, הוסיפו עד חצי כוס מים (לא יותר).
- הרתיחו את הרוטב. הנמיכו את האש ובשלו כ 15 דקות.
- ערבבו את הפסטה עם הרוטב.
השעועית הירוקה:
- חממו בסיר רחב שמן זית וטגנו בו את פרוסות שיני השום למספר שניות (שלא ישרף).
- הוסיפו את השעועית הירוקה והקפיצו אותה תוך כדי ערבוב ועל אש גבוהה, כ 4-5 דקות.
- ערבבו בקערה את אבקת המרק בטעם עוף, רוטב הסויה והתריאקי, התבלינים והמים, עד להמסת אבקת המרק היטב.
- שפכו על השעועית הירוקה שבסיר וערבבו.
- לאחר שהרוטב רתח, כסו את הסיר, הנמיכו את האש ובשלו כ 20-25 דקות.
הרכבת המנה:
- שימו בצלחת מנת פסטה. שימו מעל שעועית ירוקה.
- בעזרת 2 מזלגות ערבבו את הכל. פזרו מעל גבינה בולגרית מגוררת.