עוגת שלוש שכבות שוקולדית מדהימה ביופיה ובטעמה. חגיגה אמיתית ליום מיוחד.
החומרים:
לבסיס עוגת שוקולד:
- 1 ביצה
- 1/3 כוס סוכר
- 1/4 כוס שמן
- 2/3 כוס חלב
- קורט מלח
- 3 כפות קקאו
- 1/2 כוס קמח לבן
- 1/2 כפית אבקת אפייה
למוס שוקולד:
- 1 מכל שמנת מתוקה
- 200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
- 1 מכל שמנת מתוקה קרה מאוד
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
לגנאש:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1/2 מכל שמנת מתוקה
לקישוט:
אופן ההכנה:
בסיס עוגת השוקולד:
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
- בקערה טורפים יחד ביצה, סוכר, שמן, חלב ומלח לתערובת אחידה.
- מוסיפים קקאו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים לשכבה אחידה ודי דקה.
- אופים את בסיס העוגה במשך 15-20 דקות או עד התייצבות.
- מצננים לחלוטין.
מוס שוקולד:
- מחממים את השמנת לסף רתיחה.
- שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
- מוסיפים את השמנת החמה לתוך השוקולד, ממתינים כדקה וטורפים עד שמתקבל גנאש אחיד.
- מצננים את הגנאש במשך כ-30 דקות לטמפרטורת החדר.
- מקציפים את יתרת השמנת (עוד 250 מ”ל) עד קבלת קצפת יציבה מאוד.
- מוסיפים כ-1/3 מהקצפת לתוך הגנאש ומערבבים היטב לאחידות.
- מוסיפים לגנאש את יתרת הקצפת ומקפלים בעדינות עד שמתקבל מוס אחיד.
- יוצקים את המוס על גבי בסיס העוגה האפוי ומיישרים את החלק העליון באמצעות פלטה.
- מקפיאים את העוגה לחלוטין במשך לילה שלם.
- מחלצים את העוגה הקפואה מהתבנית ומניחים על גבי צלחת הגשה.
הגנאש:
- שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
- מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
- יוצקים את הגנאש החמים על גבי העוגה ומניחים לו לנזול גם לדפנות.
- מקשטים בתלתלי שוקולד חלב (מגררים את השוקולד באמצעות קולפן ישירות על החלק העליון של העוגה).
טיפים:
- שומרים את העוגה בכלי סגור במקרר עד 5 ימים.
- במוס חשוב להשתמש בשוקולד מריר בעל 60% מוצקי קקאו.