סלט מרוקאי מיוחד בטעמו החמצמץ. השום חייב להיות מרכיב מרכזי בסלט הזה.
המצרכים:
3 חבילות עלי סלק ירוק (מנגולד)
5 שיני שום
שמן
מלח
פפריקה מתוקה
מיץ סחוט מ-2 לימונים
אופן ההכנה:
- מפרידים את עלי המנגולד הירוקים מהגבעולים.
- מכניסים לסיר גדול, מכסים במים ומרתיחים. מבשלים כ- 15 דקות תוך כדי רתיחה.
- אחר שהעלים הצטמקו והתרככו, מסננים את המים ומניחים להתקרר.
- סוחטים את עלי הסלק מהמים וקוצצים דק.
- כותשים את השום ומטגנים בשמן זמן קצר ביותר (20-30 שניות). שימו לב שהשום לא ישרף!
- מוסיפים את עלי המנגולד ומערבבים.
- מוסיפים לשום את מיץ הלימון, המלח והפפריקה. מערבבים.
- מבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד על אש בינונית עד להתאדות המים.
- מגישים חם או קר.