מתכון ללזניית מצות בשרית אדומה

מתכון ללזניית מצות בשרית אדומה

הנוסחה המנצחת להכנת מנה טעימה ומשביעה ממצות: עם בשר, תבלינים, עגבניות סמוקות וגם יין לבן מתקבלת מנה צבעונית ומיוחדת במינה שתרצו להכין גם הרבה אחרי שפסח יהיה מאחורינו.

החומרים:
  • בשר בקר – 750 גר’ (טחון)
  • שמן זית – 3 כפות
  • שיני שום – 4 (פרוסות)
  • בצל – 1 (בינוני, קצוץ)
  • גזרים – 2 (קלופים וקצוצים)
  • סלרי – 3 (גבעולים קצוצים)
  • יין – 1 כוס (לבן)
  • עגבניות – 800 גר’ (משומרות שלמות)
  • רסק עגבניות – ½ כוס
  • תימין – 1 כף (עלים טריים)
  • מצות יבשות – 6-8 (יבשות)
  • עגבניות – 2 (פרוסות דק)
  • מלח – לפי הטעם
  • פלפל שחור – לפי הטעם
אופן ההכנה:
  1. חממו שמן זית במחבת גדולה, טגנו את כל הירקות יחד למשך 7 דקות עד שהם יהיו שקופים. הוסיפו למחבת את הבשר וטגנו עד להשחמה.
  2. הוסיפו למחבת את היין הלבן, ובשלו את התערובת עד שמרביתו מתאדה. הוסיפו למחבת את העגבניות המשומרות ואת הרסק. תבלו במלח, פלפל ותימין ובשלו על להבה נמוכה במשך שעה וחצי. תקנו תיבול לפי הצורך.
  3. חממו תנור לחום של 180 מעלות.
  4. הניחו את המצות בתחתית התבנית, מעליהן פזרו שכבה מתבשיל הבשר ואז שוב שכבת מצות עד ליצירת 4 שכבות אחידות. סיימו עם שכבת בשר.
  5. סדרו את העגבניות הפרוסות על הבשר בשכבה העליונה, תבלו במלח, פלפל ותימין טרי. אפו למשך 40 דקות ללא כיסוי.