מלפפון חמוץ מצופה “מטוגן”

מלפפון חמוץ מצופה “מטוגן”
החטיף המושלם הזה נראה כמו מאכל מטוגן מעורר תיאבון, ואף אחד לא יאמין כשתספרו לו מה מסתתר בתוכו – מלפפון חמוץ! אם זה נשמע לכם מוזר, הרי לכם סיבה נוספת לנסות את המתכון הזה, משום שאחרי שתטעמו אותו לא תבינו איך לא שמעתם עליו לפני.

מצרכים:

למלפפון חמוץ מצופה אפוי:

5 מלפפונים חמוצים, חתוכים לחתיכות בעובי 6.5 מ”מ (מומלץ שלא להשתמש במלפפון חמוץ חתוך מראש, שכן החתיכות אינן עבות מספיק)

½ כוס + 1 כף קורנפלור

1 ביצה

½ כוס רוויון

1 כפית חרדל דיז’ון

½ כוס פירורי לחם פנקו

2 כפות קמח תירס

½ כפית מלח שום

¼ כפית כמון

3 כפות שמן זית

לרוטב ראנץ’:

170 גרם יוגורט יווני

2 כפות שמנת חמוצה

1 כף חומץ סיידר תפוחים

½ כפית מלח גס

¼ כפית פלפל שחור

קמצון פלפל קאיין

½ כפית שמיר

½ כפית פטרוזיליה

אופן ההכנה:

  • חממו את התנור מראש ל-220 מעלות.
  • הכניסו למעבד מזון את פירורי הלחם, קמח התירס, כף אחת של קורנפלור, מלח שום וכמון. הפעילו בפולסים קצרים עד שפירורי הלחם הופכים לקטנים יותר.
  • מלאו קערה אחת בחצי כוס קורנפלור, קערה אחרת בתערובת של ריוויון, ביצה וחרדל דיז’ון, וקערה אחרונה שתכיל את פירורי הלחם והתבלינים שנותרו.
  • הניחו את הקערות אחת לצד השנייה וטבלו את חתיכות המלפפונים החמוצים בתוכן לפי הסדר הבא: קודם בקערת הקורנפלור (ודאו שהמלפפון החמוץ מכוסה מכל צדיו), לאחר מכן בתערובת הריוויון ולבסוף בתערובת פירורי הלחם. הניחו את חתיכות המלפפון החמוץ בצד עד שתסיימו לעשות זאת עם כולן.
  • צפו תבנית אפייה בנייר אפייה, הזליפו עליו כף שמן זית והניחו עליו את חתיכות המלפפון החמוץ שהכנתם. לאחר מכן הזליפו מעל למלפפונים החמוצים עוד כף אחת של שמן זית.
  • אפו במשך 8 דקות, הפכו את המלפפונים החמוצים, הזליפו עליהם את כף שמן הזית הנותרת ואפו במשך 8 דקות נוספות, עד שהם מזהיבים.
  • בזמן שאתם אופים את המלפפונים החמוצים, השתמשו במעבד מזון כדי לשלב את כל הרכיבים הנותרים ליצירת רוטב הראנץ’. שמרו אותו למקרר לפני השימוש.