מעדן שמזכיר בצורת אכילתו את החומוס, אבל עשוי מאגוזים. לא תוכלו להפסיק לנגב.
אוכלים עם פיתה אש תנור.
המרכיבים:
4 כפות שמן זית
1/4 1 כוסות אגוזי מלך קלופים
1/3 כוס פירורי לחם
1 כוס פלפל אדום, קלוי על אש, מקולף וחתוך לקוביות
2 שיני שום כתושות
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
2 כפות רכז רימונים
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פלפל קאיין טחון
1 כף פטרוזיליה לקישוט
אופן ההכנה:
שמים 1 כף שמן זית במחבת וקולים את האגוזים כחמש דקות תוך כדי ערבוב. מניחים בצד לצינון.
בכף נוספת של שמן הזית, קולים את פירורי הלחם למספר דקות, תוך כדי ערבוב, עד שמשחימים מעט. מעבירים ביחד עם האגוזים בצד לצינון.
מכיניסים למעבד מזון את האגוזים ופירורי הלחם, הפלפל האדום הקלוי, שום, מלח, מיץ לימון, רכז רימונים, פפריקה חריפה ומתוקה, כמון ופלפל קאיין, וכף אחת של שמן זית. מפעילים את המעבד על פולסים בשלב ראשון, ואח"כ טוחנים היטב את הכל.
מכניסים את התערובת למקרר לשעה. מוצאים ומורחים על צלחת בדיוק כמו חומוס. מפזרים מעט פלפל קאיין מעל, שמן זית ופטרוזיליה.