מאפה קמח חומוס וקישואים – סוקה

מאפה קמח חומוס וקישואים – סוקה

סוקה הוא מאפה דק ופריך העשוי מקמח חומוס. במקורו השתייך למטבח האיטלקי בשמו פאינה, אך במטבח הארגניטנאי והצרפתי הוא עבר שינוי שם לסוקה. הדרך הטובה ביותר והמקורית הוא אפייתו במחבת ברזל על גבי גחלים, אך גם תנור יכול לעשות את העבודה טוב מאד.

החומרים:
  • 1 כוס קמח חומוס מנופה
  • 1 כוס מים פושרים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית צ’ילי (לטעם פיקנטי, אפשר לוותר)
  • 3 כפות בזיליקום טרי, קצוץ גס
  • 1 כוס קישוא מגורר (סחוט מהנוזלים)
  • 6 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, פרוס דק
  • 1 כף עלי רוזמרין
אופן ההכנה:
  1. מכניסים את הקמח לקערה ומוסיפים מלח וצ’ילי.
  2. מוזגים לאט פנימה את כוס המים הפושרים. מערבבים היטב עד שלא יוותרו גושים.
  3. מוסיפים את שמן זית, מכסים במגבת ומניחים את הקערה בצד לפחות 30 דקות (אפשר עד 12 שעות).
  4. משמנים מחבת עמוקה על אש גבוהה בינונית עם 2 כפות שמן זית.
  5. מוסיפים את פרוסות הבצל ומערבבים. מוסיפים קורט מלח, מנמיכים את האש לבינונית נמוכה, ומשאירים את הבצל במחבת למשך כ-20-30 דקות תוך בחישה מדי פעם. אם צריך, מנמיכים את האש לנמוכה מאד כדי למנוע התייבשות.
  6. מוסיפים את הקישואים, הבזיליקום והרוזמרין לבלילת קמח החומוס ומערבבים היטב.
  7. משמנים מחבת ברזל יצוק ב-2 כפות שמן הזית הנותרים (כולל הדפנות) ומכניסים לחמם בתנור שחומם ל-260 מעלות צלזיוס.
  8. לאחר מספר דקות, מוציאים את המחבת מהתנור ושופכים באיטיות את בלילת קמח החומוס למחבת.
  9. אופים בין 10 ל-15 דקות או עד שהסוקה נעשית מוצקה.
  10. מפזרים מעל את הבצלים ומחממים עוד 5 דקות להשחמה.