מאפה בצק עלים עם קממבר

מאפה בצק עלים עם קממבר

מנה משובחת, קלה להכנה, וקצת משמינה.

המרכיבים ל-6 מנות:

למאפה:

  • 1 חבילה בצק עלים
  • 250 גרם גבינת קממבר
  • מעט פלפל שחור, גרוס
  • 1 ביצה טרופה
  • מעט קצח

לרוטב:

  • 4 עגבניות טריות
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 עלי בזיליקום קצוצים
  • 1/2 כפית סוכר
  • מעט קינמון
  • 4 זיתים שחורים יבשים, מגולענים קצוצים דק
  • מלח, פלפל – לפי הטעם
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הרוטב: מגרדים בפומפייה את העגבניות עד לקבלת רסק. מתבלים במלח ופלפל, שמן זית, בזיליקום, סוכר, קינמון וזיתים שחורים. מערבבים. משאירים את הרוטב בטמפרטורת החדר.
  2. מכינים את המאפה: מפשירים את בצק העלים יום לפני האפייה במקרר. משטחים את הבצק המופשר על קרש עבודה. משמנים את הבצק בחמאה מומסת או בשמן זית.
  3. מתבלים את גבינת הקממבר בפלפל שחור ועוטפים אותה עם הבצק בצורה עגולה או משולשת או ארוכה – לפי בחירה.
  4. מברישים את הבצק מבחוץ עם ביצה טרופה. מפזרים מעל מעט קצח.
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 15 דקות, עד שהבצק מקבלת גוון זהוב.

הגשה:

יוצקים על תחתית הצלחת 2-3 כפות רוטב ומניחים מעליו את המאפה. מקשטים עם עלי בזיליקום.

השארת תגובה