חגיגה של פסטה

חגיגה של פסטה

הסוד לטעם הוא בשימוש הנרחב מאוד בירקות, בזיתים, באנשובי, בקליפת הלימון ועשבי התיבול. אם יש משהו מתוכם שאתם לא אוהבים אפשר לגמרי לוותר ועדיין יישארו הרבה מאוד טעמים בצלחת.

חלוקת עבודה: כדי לא לטפל בירקות אחד אחרי השני על מחבת, פורסים, מתבלים ושולחים אותם לתנור,  במקביל, מכינים רוטב ארומטי ורק בסוף מבשלים את הפסטה בשפע של מי מלח רותחים.

לגרסה פרווה מוותרים על החמאה ברוטב ועל הגבינה בסוף. את הגבינה מחליפים בפירורי לחם מעורבבים בשמן זית עם שום כתוש קלויים עד הזהבה, ומשתמשים בפסטה ללא ביצים.

המצרכים (4 מנות):
  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 1 חציל קטן, פרוס דק לאורכו
  • 1 זוקיני, פרוס דק לאורכו
  • 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
  • 1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות
  • 10 עגבניות שרי תמר
  • עלים מ-3 גבעולי תימין
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

לרוטב:

  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום פרוסות
  • חצי צ’ילי קצוץ (לא חובה)
  • חצי סלסילת פטריות שמפיניון, פרוסות
  • 2 פילטים של אנשובי (לא חובה)
  • חצי כוס יין לבן
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • 1 כפית חמאה
  • חופן זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים גס
  • חופן עלי בזיליקום
  • חופן בצל ירוק, קצוץ

להגשה:

  • צפתית קשה מגוררת או פרמזן או פקורינו
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  2. בתבנית עם נייר אפייה מסדרים פרוסות חציל, זוקיני, פלפלים ועגבניות שרי. מתבלים בשמן זית, תימין, מלח ופלפל. אופים כ-20 דקות או עד לריכוך והזהבה.
  3. מחממים סיר עם מי מלח לבישול הפסטה.
  4. מכינים את הרוטב: מחממים סיר רחב ושטוח עם שמן זית, שום, צ’ילי, פטריות ואנשובי. כשהריח מתחיל לעלות מוסיפים יין ומבשלים יחד כ-2-3 דקות עד לאידוי האלכוהול. מוסיפים את קליפת הלימון והחמאה ומערבבים עד שהיא מתאחדת עם הרוטב.
  5. מבשלים את הפסטה לדרגת אל דנטה. מסננים ומוסיפים לרוטב. מוסיפים גם את הירקות, הזיתים, הבזיליקום, הבצל הירוק, המלח והפלפל ומערבבים. מגישים עם גבינה.