בימואלוס

בימואלוס

לכל משפחה יש את הגרסה שלה למצה מטוגנת, אך זו שלפניכם בהחלט מתעלה על אחרות בזכות כמה תוספות מיוחדות.

“בימואלוס”, שהן בעצם לביבות מצה מטוגנות עם תפוחי אדמה, יאפשרו לכם להתפנק בחג עם מנה מיוחדת וטעימה. במשפחתנו נוהגים לטבול את הבימואלוס במי סוכר, אך תוכלו להתפנק איתן במגוון דרכים ועם שלל תוספות כמו גבינות, ירקות, מטבלים ועוד.

החומרים:

לבימואלוס:

  • 5 מצות
  • 5 ביצים
  • 1 תפוח אדמה גדול, מקולף
  • 250 גרם גבינה לבנה 5%
  • מלח לפי הטעם

למי סוכר:

  • 1 כוס סוכר
  • 2 כוסות מים
  • 4 טיפות מיץ לימון
אופן ההכנה:

הבימואלוס:

  1. בשלו את תפוח האדמה במים עד שהוא מתרכך וניתן למעוך אותו.
  2. שברו את המצות לחתיכות בינוניות, בערך 8 חתיכות מכל מצה. שימו את המצות בקערה עם מים למשך שתי דקות וסננו אותן היטב.
  3. ערבבו את המצות עם הביצים, תפוח האדמה המעוך והגבינה. המליחו לפי הטעם והניחו במקרר למשך חצי שעה.
  4. חממו במחבת שמן לטיגון. לא חייבים לעשות טיגון עמוק, מספיק שתהיה שכבה הגונה של שמן. בעזרת שתי כפות צרו לביבות וטגנו אותן היטב מכל צד עד שהן שחומות ויפות.

מי סוכר:

  1. בסיר בינוני, חממו יחד מים, סוכר ולימון ובשלו במשך מספר דקות. הגישו עם הבימואלוס החמים.