בורקס מבצק פילו

בורקס מבצק פילו

בורקס הוא אחד המאכלים האהובים על ילדים ומבוגרים.

מבחינה בריאותית, מומלץ לקנות בצק פילו ולא עלים כמובן (מתכון לבצק פילו – תמצאו באתר). להלן מתכון מנצח בעשר דקות עבודה, שכולם יזללו.

המרכיבים ל-4 שבלולים:
  • 6 עלי פילו טריים
  • מעט שמן למריחה
  • 1 ביצה טרופה למריחה
  • מעט קשקבל לעיטור

למילוי:

  • 400 גרם גבינה בולגרית
  • 400 גרם גבינה קשקבל
  • 1 ביצה
  • 40 גרם קמח
  • 4 כפות שמן
  • מעט מלח
אופן ההכנה:
  1. מכינים את המלית: מערבבים את כל חומרי המילוי ומכניסים לשקית זילוף
  2. מניחים על משטח עבודה נקי עלה פילו אחד ומורחים אותו במעט שמן. מניחים מעל עוד חצי עלה ומורחים בשמן.
  3. מזלפים רבע מכמות המילוי לרוחב העלה פילו. מגלגלים לגליל ארוך ומסובבים לצורת שבלול. חוזרים על השלב הקודם ושלב זה עם כל אחד משלושת השבלולים האחרים.
  4. מורחים את השבלולים במעט שמן ואז בתערובת ביצה טרופה. מעטרים בקשקבל ושומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20 דקות עד להזהבה.

השארת תגובה